abonneren

Mozilla drijft Firefoxgebruikers naar nieuwste versie

Bijna twee maanden na de essentiƫle update van de open-source webbrowser Firefox 3, is Mozilla nu begonnen met het stimuleren van Firefox-gebruikers om versie 3.5 te installeren.Firefox 3.0.13 gebruikers krijgenhet aanbod om de laatste release 3.5.2. te installeren. De keuze is updaten, uitstellen of weigeren. Maar verwacht niet dat de laatste optie deze herinneringen permanent tot zwijgen zullen brengen. Firefox 3.0.*krijgt vanaf januari geen stabiliteits- en veiligheidsupdates meer. Meer overredingsboodschappen zullen zeker volgen.

Firefox 3.5.2 is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Mozilla claimt voor versie 3.5 betere prestaties, naast andere functies die de browser een beter platform maken voor webtoepassingen. Toch is het stimuleren tot upgraden en uitdaging. Naast de gebruikelijke rompslomp van het upgraden, die overigens best meevallen, is het grootse obstakel het ontbreken van nieuwe versies van de browserextensies. Volgens Mozilla werken nu meer dan 90% van de Firefox add-ons met Firefox 3.5. Ondertussen werken de programmeurs al hard aan Firefox 3.6.

Het vernieuwen van browsers is niet zonder risico's voor wie afhankelijk is van specifieke webtoepassingen. Zo probeert Microsoft gebruikers te overreden om van Internet Explorer 6 af te stappen. Deze browser is al acht jaar oud en heeft veel eigenzinnige functionaliteit, die niet door andere browsers ondersteund wordt. Makkelijker is het met de nieuwste browser Google Chrome. Chrome vernieuwd zichzelf tot de nieuwste versie, zonder tussenkomst van de gebruikers. Wel kunnen systeembeheerders dit verhinderen.

Bron: Cnet.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie