abonneren

Mozilla brengt Firefox 42 uit met ingebouwde tracker-blokkering

Mozilla heeft Firefox 42 uitgebracht. De nieuwe browser komt voor het eerst beschikbaar in 64 bit, en heeft een ingebouwde tracker-bescherming in de privémodus.
Dat laat Mozilla weten.

Tracking-protectie

In de nieuwe browser is vooral de privémodus een stuk veiliger gemaakt. Daar zit nu standaard een tracker-blocker in, die tracking cookies van advertentienetwerken en sociale media blokkeert. De lijst met trackers die wordt geblokkeerd komt van Disconnect, die ook al een eigen add-on voor Firefox heeft die trackers tegenhoudt. In de praktijk komt het er met zo'n lijst ook op neer dat gebruikers geen advertenties meer te zien krijgen.

Geen Java

Firefox 42 is de eerste browser van Mozilla waarvan een 64-bit-versie beschikbaar is. Daarbij moeten gebruikers wel de twee browsers naast elkaar installeren, want de standaard 32-bit-browser is niet te upgraden naar 64 bit. De 64-bit-browser heeft geen ondersteuning voor plugins zoals Javascript of Silverlight. Mozilla kondigde onlangs al aan dat die niet zouden worden meegeleverd in nieuwe browsers.

Tabbladen muten

Naast de tracker heeft Firefox 42 ook een flink aantal nieuwe functies. Zo wordt er (eindelijk) in een tabblad aangegeven waar geluid vandaan komt, en kan dat tabblad ook individueel gemute worden - een functie die ook al lang in Google Chrome zit. Ook is het mogelijk om wachtwoorden en andere gebruikersgegevens direct te importeren vanuit andere browsers zoals Edge en Chrome. Dat kon eerder alleen met tabbladen en favorieten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: veiligheid, Firefox, Privacy, Tracking, Mozilla, firefox 42

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord