abonneren

Mozilla brengt Firefox 3.6

Mozilla heeft zojuist Firefox 3.6 uitgebracht. De opvolger van 3.5 is niet alleen stabiel, maar integreert beter met Windows 7 en brengt een oude feature terug uit de vergetelheid: Personas. Hiermee kunt u eenvoudig thema's aan uw browser toevoegen.Mozilla heeft al enkele duizenden(!) afbeeldingen gereedstaan die als Personas-thema kunnen dienen.
Waar ouderwetse thema's expliciet geïnstalleerd moesten worden en een herstart van de browser vereisten, kunnen de Personas on-the-fly worden gepreviewed en toegepast.

Hoe Mozilla denkt Personas te gaan integreren met Firefox 4.0, dat de focus legt op een minimalistische interface à la Google Chrome, is niet duidelijk. Personas maakt gebruik van de ruimte tussen buttons en balkjes en juist deze ruimte wordt in Firefox 4.0 zo klein mogelijk gehouden.

Firefox 3.6 zou verder 10 tot 15 procent sneller moeten zijn in Javascript-, CSS- en DHTML-bewerkingen (in vergelijking met Firefox 3.5.8) en zet de eerste stappen in de ondersteuning van html5-videostreams. YouTube heeft deze ochtend een html5-versie van YouTube geïntroduceerd, maar dit werkt nog niet in Firefox -- alleen in Google Chrome of Apple Safari.

BetaNews

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: