abonneren

Mozilla brengt eerste Beta van Firefox 3 uit

Er zitten nog honderden bugs in maar Mozilla heeft de eerste Beta van zijn Firefox-browser officieel uitgebracht. De nieuwe versie van Firefox loopt bijna een kwartaal achter op schema. Recentelijk kreeg Mozilla veel kritiek over zich heen toen een interne memo uitlekte waarin stond dat Mozilla 700 serieuze bugs in Firefox 3 laat zitten. Mozilla vindt dat de commotie over de bugs in Firefox 3 erg overdreven is. Volgens Mozilla zijn de meeste serieuze bugs eruit gehaald en zal de officiële versie stabiel en veilig zijn.

Mozilla laat weten dat de betaversies bedoeld zijn voor webontwikkelaars en de testgemeenschap zodat deze feedback kunnen geven voordat Mozilla verder gaat naar de volgende fase. De eindversie van Firefox 3 zal pas uitgebracht worden wanneer het product kwalitatief goed genoeg is.

Mozilla verwacht dat deze eerste betaversie nog wat "ruwe kantjes" heeft. Mozilla is vooral geïnteresseerd in feedback over de beveiligingsfuncties en de gebruiksvriendelijkheid van de browser. Ook wil Mozilla horen wat gebruikers vinden van de nieuwe personalisatiemogelijkheden, platformfuncties en de verbeterde prestaties.

Nieuwe functies in de eerste betaversie zijn: malware-bescherming, antivirus-integratie in de downloadlijst, volledige pagina zoom, gemakkelijkere installatie add-ons, 1-klik bladwijzers, verbeterde rendering-architectuur en sneller laden van pagina's. Mozilla gaat in toekomstige betaversies extra functies toevoegen.

Meer informatie over Firefox 3 Beta 1 kunt u vinden op het Mozilla Developer Blog. Het is nog niet bekend wanneer de officiële eindversie van Firefox 3 uitkomt, maar verwacht wordt dat dit in het eerste kwartaal van volgend jaar zal zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie