abonneren

Mozilla blokkeert Flash standaard in Firefox

Firefox blokkeert vanaf vandaag standaard alles met Flash. Browsermaker Mozilla wil de plugin niet meer ondersteunen zolang die nog lek blijkt te zijn, zoals nu het geval is. Het is de zoveelste klap voor de hopeloos verouderde en ouderwetse animatie-software, die de laatste week flink onder vuur is komen liggen.
Het hoofd van het Firefox-support-team kondigde de blokkade aan op Twitter. "Groot nieuws, we stoppen met het ondersteunen van Flash in Firefox", tweette Mark Schmidt.Waarschuwing

Wie Flash probeert te gebruiken in de browser, krijgt een waarschuwing te zien en wordt doorverwezen naar een speciale pagina.Patch

De blokkade geldt alleen zolang als het lek in Firefox nog niet is gedicht, zegt Schmidt. Zodra Adobe een patch voor het grote gat heeft uitgebracht, zal Mozilla de plugin weer laten werken op Firefox. Dat moet ook wel, want helaas werken nog veel webpagina's met Flash en kan Mozilla de plugin niet voor eeuwig blokkeren.

Flash-haat

Mozilla is overigens niet het enige bedrijf dat zich heeft uitgesproken tegen het gebruik van Flash. Ook het hoofd beveiliging van Facebook riep gisteren op om te stoppen de player. De roep tot een Flash-boycot wordt steeds groter nu blijkt dat de plugin vaak actief kan worden misbruikt door kwaadwillenden. Dat kwam naar voren uit de hack op HackingTeam, een Italiaanse malware-fabrikant.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Flash