abonneren

Mozilla begint met testen mobiele versie Firefox

Mozilla werkt hard aan een mobiele versie van zijn populaire webbrowser Firefox. Ondanks dat Mozilla af en toe een prototype aan de buitenwereld toont, was het onduidelijk wanneer de eerste officiële testversie van Firefox Mobile zou uitkomen.In een interview met de krant de San Jose Mercury News laat Mozilla-baas John Lilly zicht ontvallen dat de eerste officiële testversie van Firefox Mobile deze maand uitkomt. Lilly zegt dat Mozilla lang gewacht heeft met het uitbrengen van Firefox Mobile omdat de browser een betere internetervaring moet bieden dan andere mobiele browsers.


Ondanks de uitspraken van John Lilly heeft Mozilla nog geen officiële mededeling gedaan wanneer het de eerste alfaversie van Firefox Mobile uitbrengt. Vorige week maakte Mozilla wel bekend dat het de achtste mijlpaal (M8) van Fennec, de codenaam van Firefox Mobile, heeft bereikt.

Fennec M8 werkt alleen nog op Nokia N8x0-smartphones, inclusief Nokia's N810. Ontwikkelaars hebben Fennec M8 al wel ge-port naar andere mobiele platformen.


Bron: Linux Insider

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: