abonneren

Motorola Xoom tablet gepresenteerd op CES 2011

Motorola presenteerde op de CES een prototype van de Xoom tablet, Motorla's antwoord op de iPad en Galaxy S in de tabletmarkt. Het zou volgens Motorola de eerste tablet moeten worden met Android 3.0 (Honeycomb) als besturingssysteem dat speciaal voor tablets is ontworpen en de eerste tablet met een dual-core processor.

Motorola gaat de concurrentie aan met een 10.1 inch tablet, aangedreven de Tegra2-processor van Nvidia, een dual-core op 1 GHz processor met ingebouwde graphics. Het heeft een HD-scherm (1280x800) in 16:10 verhouding. De Xoom bevat een hd camcorder dat video in full hd (1080p) kan opnemen. Verder is er Flash-ondersteuning en is er een updatemogelijkheid worden voorzien. Zo zal de tablet in eerste instantie 3G ondersteunen maar later kan 4G mogelijk worden gemaakt. Verder heeft het camera's aan beide zijden waarbij de camera aan de achterzijde foto's van 5 megapixels kan maken. De tablet heeft verder een hele lading aan sensoren, zoals een kompas, bewegingssensor, gyroscoop en zelfs een barometer. Met al deze sensoren moet het samen met de gps-toch wel heel goed mogelijk zijn om een zeer exacte positie te bepalen, inclusief de hoogte.

De Xoom zou in maart beschikbaar moeten komen. Website Digitimes weet aan deze informatie nog het gerucht toe te voegen dat Motorola verwacht 800.000 stuks van de Xoom te verkopen.

PCM was op de CES en zag het apparaat van dichtbij:

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures