abonneren

Motorola wordt opgesplitst in twee bedrijven

Motorola gaat zich waarschijnlijk opsplitsen. Het gaat sinds de introductie van de razend populaire RAZR niet goed met de fabrikant van mobieltjes. In januari gaf het bedrijf al aan te overwegen zich terug te trekken uit de markt voor mobiele telefoons.In het vierde kwartaal van 2007 zag de mobiele divisie van Motorola een veries van maar liefst $1.2 miljard dollar; het marktaandeel in Amerika zakte tot 23%, een dieptepunt sinds de introductie van de RAZR in 2005. Toch heeft Motorola besloten dat het niet wil stoppen met de productie van mobiele telefoons.
Het bedrijf ziet er meer voor zich op te splitsen in twee afzondelijke bedrijfstakken: een Mobile Business-unit en een Broadband & Mobility Solutions-unit.

De Mobile Devices-unit zou zorgen voor het ontwerp, de productie en de verkoop van mobiele telefoons en accessoires. Ook het verlenen van licenties op intellectueel eigendom is een taak van deze unit.

De andere tak, Broadband & Mobility Solutions, legt zich toe op diensten en oplossingen. Zo vallen hier het ontwerp van spraak- en datacommunicatieapparatuur en de aanleg van draadloze breedbandnetwerken onder.

Motorola hoopt dat de opsplitsing pijnloos verloopt, vooral voor de aandeelhouders. Deze zullen uiteindelijk automatisch aandelen van de twee bedrijven in handen krijgen. De opsplitsing moet nog wel goedgekeurd worden door toezichthouders.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord