abonneren

Motorola met Android-tablet op Tegra-platform

Als deze CES een indicatie is voor wat het dit jaar gaat worden, dan maakt de tablet met aanraakscherm een goede kans.
Ook Motorola stort zich in het strijdgewoel met een eigen tablet met Android als besturingsysteem, draaiend op Nvidia's nieuwe Tegra procesorplatform.

Via het nieuwe LTE draadloze breedband verbinding, verzorgt door de Motorola 4G technologie wordt het met dit touchscreen tablet mogelijk live HD-video te kijken. Dit apparaat wordt op de CES gedemonsreerd door de Amerikaanse mobile telecomprovider Verizon. Het apparaat is samen met Nvidia, Motorola en Virizon ontwikkeld door het ontwerpbedrijf ICD (Innovative Converged Devices).

Het prototype heeft een 7-inch scherm. Het apparaat zou rond de 300 dollar moeten kosten. Ook Dell heeft al eerder laten doorschemeren met een dergelijk apparaat te komen.

De nieuwe generatie Tegra processoren die Nvidia op de CES introduceert zou vier maal zo snel zijn als de voorgaande generatie. De Tegra is er nu ook in een dualcore variant. De Tegra processor zou op kloksnelheden tot 1 GHz kunnen draaien. Nvidia voorspelt dat deze processor bij uitstek geschikt is voor de nieuwe tablets een andere mobiele internet apparaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie