abonneren

Motorola klaagt RIM aan, Rambus klaagt nVidia aan

Het regent deze week weer rechtszaken. Zo heeft Motorola een aanklacht ingediend tegen Research In Motion, fabrikant van de populaire BlackBerry. En Rambus is niet blij met nVidia: het bedrijf zou licenties schenden en mag geen grafische kaarten meer in Amerika verkopen, beweert Rambus.Motorola beweert dat Research In Motion langer gebruik maakt van bepaalde patenten dan afgesproken.
Het zou gaan om patenten betreffende wifi-toegang, de gebruikersinterface en energiebeheer. Volgens Motorola verliep RIM's licentie op deze technieken al in 2007. Een nieuwe licentie is nooit opgesteld. Motorola is nu naar de US International Trade Commission gestapt. De fabrikant wil dat er geen BlackBerrys meer verkocht mogen worden in Amerika, vermoedelijk om RIM zo te bewegen een nieuwe licentie te nemen.

Ook nVidia hangt een Amerikaans verkoopverbod boven het hoofd. nVidia zou bepaalde Rambus-technieken gestolen hebben. Dat leidt Rambus af uit een eerdere rechtszaak tegen nVidia, die het weliswaar verloor, maar waarin de rechter wel aangaf dat nVidia drie licenties van Rambus geschonden heeft. Mocht Rambus nu wel gelijk krijgen, dan dreigt er een importverbod voor alle pc's, laptops en grafische kaarten met een nVidia-geheugencontroller. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie