abonneren

'Motorola brengt nog dit jaar phablet uit'

Nadat zo'n beetje iedere telefoonfabrikant nu een phablet in het assortiment heeft, komt ook Motorola met een nieuwe telefoon die het midden houdt tussen een 'phone' en een tablet. Daarover gaan momenteel geruchten op de Chinese website Weibo.

Op de Aziatische tegenhanger van Twitter plaatste een gebruiker de informatie dat Motorola ergens in het derde kwartaal, dus tussen juli en september, een eigen phablet op de markt brengt. Dat is bijna een jaar nadat de Moto X werd uitgebracht.

Betrouwbaar

De informatie komt van een betrouwbaar account. Dezelfde blogger meldde vorig jaar ook al de lancering van de Moto X en de Moto G. Ook wist hij als eerste over Motorola's plannen voor om een smartwatch te maken.

6,3"

Over de specificaties van de telefoon is nog niks bekend, al klonken in oktober al ook geruchten over een phablet die 6,3 inch groot zou zijn. Daarmee zou de phablet ongeveer dezelde grootte hebben als de Sony Xperia Z.

Overname

De phablet zou al ontworpen zijn toen Motorola nog onderdeel was van Google, maar ook nadat Lenovo de telefoonmaker overkocht zou de phablet doorontwikkeld worden. Als de geruchten kloppen komt de phablet in het derde kwartaal van dit jaar op de markt.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: