abonneren

Mosterd na de maaltijd: nVidia's GeForce 300-serie

Wie op dit moment naar de winkel gaat om een nVidia-kaart te kopen, zit nog vast aan de GeForce 200-serie. De GeForce 400-serie (codenaam Fermi) wordt eind maart geïntroduceerd.
Maar op de valreep komt nVidia nog met een aantal GeForce 300-kaarten.

nVidia verrast vriend en vijand met de aankondiging van de GeForce 300-serie, maar om nu te zeggen dat het een positieve verrassing is... nee. Om toch nog wat kaarten weg te kunnen zetten zolang de GeForce 400 niet op de markt is, heeft nVidia oude kaarten van een nieuwe naam voorzien. De GeForce GT 340 bevat 96 CUDA-cores, draait op 550 MHz (gpu) en 1340 MHz (geheugen) en is daarmee niets meer of minder dan een licht aangepaste GeForce GT 240. De GT 320 volgt eenzelfde truukje. Gelukkig lijkt nVidia het niet aan te durven de kaarten in de winkel te leggen; ze worden voorlopig alleen aan oem's aangeboden.

Wat betreft de GeForce 400-serie, nVidia heeft inmiddels bevestigd dat de GeForce GTX 470 en 480 op 26 maart worden aangekondigd. Dat is zes maanden later dan gepland, maar nVidia is er zeker van dat de Fermi-architectuur een revolutie teweeg zal brengen. nVidia benadrukt dat de kaarten ook vanaf 26 maart in de winkel zullen liggen, maar dit mag met een korrel zout genomen worden; de kaarten zullen pas ruim voorradig zijn in het volgende kwartaal.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: