abonneren

'Moorestown' umpc-platform officieel aangekondigd

Op het IDF in Beijing kondigde Intel voor 2008 alvast het 'Menlow'-umpc-platform aan. Naast een nieuwe speciale processor is dit platform maar liefst tweemaal zo zuinig met de accu.
Nu heeft Intel laten weten dat 2009 het jaar van 'Moorestown' wordt, waarin nóg verder op energie bespaard wordt.

'Menlow', het umpc-platform voor 2008, bestaat uit een geheel nieuwe 64-bits processor op ca 2 GHz klokfrequentie, ddr2-400/533, solid-state flash-geheugen en een nieuwe grafische processor. Dankzij deze componenten moet een gemiddelde umpc 6 uur kunnen draaien op één acculading.

Interessanter is het 2009-platform 'Moorestown'. Volgens Intel zijn 'Moorestown'-umpc's maar liefst 20 maal zuiniger dan de huidige umpc's. Dat betekent dat een dergelijke umpc goed zou zijn voor 24 uur gebruik voor de accu er mee ophoudt. Dit is mogelijk door het integreren van de cpu, gpu en geheugencontroller in één chip. 'Moorestown' zal in singlecore- en dualcore-uitvoeringen geleverd worden en maakt gebruik van ddr3-geheugen. Volgens Intel zullen de graphics van 'Moorestown' de helft beter zijn dan die van 'Menlow'.

Verder zien we de gebruikelijke aangekondigde mogelijkheden terugkomen: WiMax, 3d-acceleratie en uiteraard hd-video-decoding.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: