abonneren

Monniken moeten zich online beter gedragen

Thaise regeringsofficials manen Boeddhistische monniken om zich beter te gedragen op online sociale netwerken en deze niet te gebruiken om vrouwen te versieren.Devermaning komt nadat de politie in het noordoosten van Thailand een monkheeft gearresteerddie ervan wordt beschuldigd een vrouw op een online sociaal netwerk te hebben versierd, deze naar zijn tempel te hebben gelokt waar de monnik de vrouw heeft verkracht.

Het is een publiek geheim in Thailand dat monniken drugs verkopen via online sociale netwerken en het internet gebruiken om seksuele contacten met vrouwen te onderhouden. Vorige week dinsdag werd er nog een 23-jarige monnik gearresteerd omdat hij een tienermeisje had verkracht die hij had ontmoet via het internet.

Een woordvoerder van de Thaise regering wil niet dat Boeddhistische monniken van het internet verbannen worden, maar hij roept gebruikers van sociale netwerkdiensten op om Boeddhistische monniken te verzoeken de dienst te verlaten. De Thaise regering hoopt dat Boeddhistische monniken van het internet geen crisis maken maar het gebruiken als een mogelijkheid om nieuw bloed in de kloosters te krijgen. In plaats van het internet te gebruiken om met meisjes te flirten, moeten monniken manieren vinden om Dharma digitaal te prediken en mensen in de juiste richting te leiden. Liefst niet via de slaapkamer van de monnik.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie