abonneren

Monitoren met ledverlichting worden standaard in 2010

Monitoren met led-verlichting in plaats van de nu nog veel gebruikte achtergrondverlichting met fluorescentielampen (ccfl), worden naar verwachting in 2010 de standaard. De doorbraak van deze technologie werd vorig jaar al verwacht, maar is opgeschoven als gevolg van onvoldoende aanvoer van de benodigde leds. Notebooks en LCD-tv's gebruiken momenteel het grootste gedeelte van de geproduceerde leds en wat er overblijft is niet voldoende voor de productie van de achtergrondverlichting van de monitoren.

De prijs werkt ook niet direct mee aan de doorbraak van de led-verlichting. Het prijsverschil in de productie van een monitor is op dit moment ongeveer vijf dollar. Het prijsverschil in de winkel tussen een led of ccfl- monitor ligt tussen de 30 en 50 dollar.

Een belangrijk argument voor de fabrikanten om over te stappen op led verlichting zijn de milieuaspecten van hun producten. Zo kunnen de fabrikanten roepen dat hun apparatuur kwik-vrij is als ze de door leds-verlichte monitoren gebruiken. Ook is de led-verlichting zuiniger met energie.

Ongeveer 60 á 70 procent van de momenteel gemaakte notebooks hebben led-verlichting. Led-tv's zullen naar verwachting 15 tot 20 procent uitmaken van de in 2010 geproduceerde lcd-tv's.

Via: Digitimes http://www.digitimes.com/news/a20100104PD203.html

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord