abonneren

Mogelijk vertrek Apple’s design-guru Jonathan Ive

Jonathan Ive (44) werkt sinds 1996 bij Apple en is nu vice-president bij het industrieel ontwerp-team van Apple. Hij is ondermeer de drijvende kracht achter het design van de iPod, iPhone de iPad en de aankomende iPad 2 en daarnaast ook MacBooks en de iMac.

Na de berichten over de ziekte van Jobs is het mogelijke vertrek van Ive geen goed nieuws. Volgens de Sunday Times of London zou Ive terug willen naar het Verenigd Koninkrijk, om daar zijn zonen (een tweeling) in op school te kunnen doen.  Dit zou tot een geschil hebben geleid omdat Apple hem in Silicon Valley wil houden.  In hoeverre Ive’s overwegingen reden kunnen zijn om te vertrekken bij Apple is nog onbekend. Apple heeft tegenover de Times of London aangegeven dat het allemaal maar speculatie is.  Een vriend van Ive zou echter hebben aangegeven dat Apple heeft gezegd dat Ive niet voor Apple kan blijven werken wanneer hij besluit naar het Verenigd Koninkrijk te vertrekken.

Ive heeft een aandelenpakket van Apple dat momenteel zo’n $30 miljoen waard is, dus hij zal niet op een houtje hoeven te bijten wanneer hij zijn baan bij Apple opzegt.

Via: Betanews.com

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie