abonneren

Moederbordverkopen zakken in

Volgens het Taiwanese Market Intelligence Institute (MIC) is de verkoop van moederborden in het eerste kwartaal van 2009 met 16 procent gezakt. Dat komt neer op een afname van 32 miljoen moederborden. Daarbij is de afname nog geremd door een hogere vraag vanuit klonenbouwers.Hoewel de vraag naar moederborden overal ter wereld is afgenomen, is de afname het beste merkbaar in Europa. Afgezien van een aantal Oost-Europese landen is de verkoop in Europa compleet ingezakt.
Daar komt bij dat moederbordfabrikanten al rekening houden met de recessie en minder moederborden produceren en versturen, waardoor ook de voorraden laag zijn. Er wordt weinig verbetering verwacht in het tweede kwartaal. De verwachting voor 2009 is dat er uiteindelijk negen procent minder moederborden verkocht worden dan in 2008.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord