abonneren

Moederbedrijf neemt kabelprovider Ziggo over

Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van tv-, breedband- en kabelaanbieder UPC, heeft een akkoord gesloten over de overname van kabelprovider Ziggo. Als de overname wordt goedgekeurd krijgt Liberty Global negentig procent van Ziggo in handen en zal de naam UPC verdwijnen.

Maandagochtend bereikten de twee partijen een akkoord over de overname. Afgelopen vrijdag gaf Ziggo al aan dat er vooruitgang was in de overnamegesprekken met Liberty Global, het moederbedrijf van UPC. Voor de overname van Ziggo betaalt Liberty Global ongeveer 10 miljard euro, een bedrag dat deels bestaat uit geld en deels uit aandelen.

Als de overname definitief is, ontstaat er een zogenaamde ‘landelijke kabelprovider’, blijkt uit een gezamenlijke verklaring van de twee bedrijven. Deze zal dan de naam Ziggo krijgen, bevestigt Ziggo Woordvoerder Gradus Vos. De naam UPC zal dus verdwijnen en de activiteiten van de nieuwe provider worden dan ondergebracht op het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht. Het is niet bekend of hierbij ook banen geschrapt zullen worden. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: