abonneren

Moderobot loopt over Japanse catwalk

Japan is druk bezig robotten te ontwikkelen voor allerlei doeleinden, van het serveren van drankjes tot het bemannen van een receptie. Nu is er ook een robot die dienst kan doen als supermodel op de catwalk.De robot heeft de sexy naam HRP-4C. Door middel van een aantal batterijen in haar lichaam en gezicht kan ze zowel de lichaamsbewegingen als de gezichtsuitdrukkingen nadoen van supermodellen. De moderobot heeft met haar zilver en zwarte omhulsel echter meer weg van een stormtrooper uit de Star Wars films.

HRP-4C weegt 43 kilogram en is 1,58 meter lang. Ze is flink afgeslankt voor haar debuut op de Tokyo Fashion Show op 23 maart want een eerder model woog nog 53 kilogram. Haar gewicht en lengte zijn gebaseerd op wat ze in Japan zien als de ideale maten voor een vrouw. Haar uiterlijk is gebaseerd op meisjes in Japanse strips en tekenfilms.

De vader van HRP-4C is Masayoshi Kataoka. Hij is verbonden aan de National Institute of Advanced Industrial Science and Technology die de moderobot voor $2 miljoen heeft gebouwd.


Video: www.youtube.com/watch?v=brD5D0ytD04

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie