abonneren

Modeontwerpster ontwerpt intelligente kleding

Hebt u er ook genoeg van dat u constant batterijen oplaadt en op zoek bent naar stopcontacten omdat uw iPod of iPhone alweer op is? Een Argentijnse modeontwerpster heeft een oplossing; een mooi ontworpen jas met een ingebouwd zonnepaneel.Julieta Gayoso's lijn van "intelligente" kleding omarmt het idee dat technologie in de modern wereld constant aanwezig is en voor de eigenaren van levensbelang is. Mensen irriteren zich mateloos aan lege batterijen omdat ze dan zijn afgesloten van hun digitale bestaan.

Het voordeel van ingebouwde zonnepanelen in kleding is volgens Gayoso dat mensen overal mobiele apparaten kunnen gebruiken zonder bang te hoeven zijn dat de batterijen op raken. Tevens is zonne-energie een schonere energiebron dat elektriciteit uit het stopcontact. En dat maakt de ijsberen op de Noordpool blij.

In de jas van Gayose loopt een kabeltje van het zonnepaneel naar een compartiment aan de binnenkant van de jas waar maximaal acht apparaten op aangesloten kunnen worden om opgeladen te worden. Tenminste, als de zon schijnt.

Gayose heeft niet alleen een "intelligente" jas ontworpen. Haar Indarra.dtx kledinglijn bestaat uit meerdere broeken en jassen waar afstandsbedieningen voor mobiele apparaten zijn ingebouwd. Een drager kan gemakkelijk muzieknummers pauzeren, doorspoelen en het volume harder en zachter zetten. Haar kleding is niet bedoeld voor de catwalks in Milaan of Parijs maar om op straat gedragen te worden.


Website: www.indarradtx.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie