abonneren

MoboPlayer

Smartphones en tablets zijn krachtig genoeg om filmpjes af te spelen, maar ze kunnen niet altijd met alle bestandsformaten overweg. Gelukkig is het allang niet meer nodig om ze via een tijdrovend proces om te zetten.

De standaard videospeler in bijvoorbeeld de Android-toestellen van Samsung blijkt al erg krachtig. Met MoboPlayer, voor Android-smartphones en -tablets, is er een gratis alternatief waarmee je nagenoeg alle bestandsformaten kunt afspelen. Het leunt daarvoor op een geoptimaliseerde versie van FFmpeg. De interface is even wennen, maar een groot pluspunt is dat video’s in onze testopstelling zonder haperingen worden afgespeeld, zelfs zware mkv-bestanden met 720p-video.

Ook ondertitels in zelf te kiezen tekstgrootte worden prima weergegeven. Jij bepaalt in welke map naar mediabestanden moet worden gezocht. Naar wens kun je ook een afspeellijst aanmaken door een videobestand wat langer ingedrukt te houden. Een nadeel is dat video’s veel ruimte op het toestel innemen, grote bestanden passen vaak in het geheel niet. Door een app als UPnPlay te installeren, kun je ook video’s die op een computer of nas in je netwerk staan benaderen en daarna openen in MoboPlayer.

MoboPlayer;  Android; Gratis
 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Website, Algemeen

Tags: