abonneren

MobileMe raakt adressen en afspraken tijdelijk kwijt

Een nieuwe dag breekt aan, tijd voor een nieuw probleem met Apple's online dienst MobileMe. Nadat eerder e-mailberichten verloren gingen melden gebruikers nu dat ze contacten en afspraken op hun iPhone kwijt zijn geraakt.MobileMe is een dienst waarmee gegevens tussen Windows-computers, Macs, iPhones en een online opslagruimte onderling gesynchroniseerd worden.
Eerder bleek al dat MobileMe-gebruikers geen toegang meer kregen tot hun eigen mailbox, raakten e-mailberichten zoek en kregen klanten ten onrechte een rekening gepresenteerd voor de probeerversie. MobileMe begint langzamerhand meer op FailMe te lijken en daar heeft een parodiewebsite al op ingespeeld.

Het nieuwste probleem doet zich voor wanneer gebruikers gegevens met hun iPhone synchroniseren: afspraken en adressen van contactpersonen blijken daarbij spoorloos verdwenen. Gelukkig zijn de gegevens niet definitief verloren gegaan; ze zijn nog wel op de desktop aanwezig. Op de de statuspagina van MobileMe is een waarschuwing verschenen dat het tijdelijk onmogelijk is om adresboek, agenda en bookmarks draadloos te synchroniseren tussen computer en iPhone/iPod touch. Het probleem is inmiddels opgelost, gebruikers hoeven geen actie te ondernemen en alles zal voorlopig weer normaal synchroniseren. Al hebben gebruikers inmiddels een heel andere voorstelling gekregen van wat bj MobileMe 'normaal' is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: