abonneren

MobileMe nu doelwit van phishing-scam

Apple lijkt de storing aan het MobileMe-netwerk opgelost te hebben, maar het volgende probleem staat alweer voor de deur: phishers proberen MobileMe-abonnees te misleiden om hun persoonlijke gegevens te ontfutselen.Een aantal MobileMe-abonnees heeft gemeld een email ontvangen te hebben van Apple die er uiterst authentiek uitziet. Aan het einde van het mailbericht valt te lezen: "We were unable to process your most recent payment. Did you recently change your bank, phone number or credit card?"

Vervolgens wordt de gebruiker gevraagd op een link te klikken, die naar een exactie kopie van de Apple Store leidt. Echter: de link verwijst naar een adres in Romenië. Wie hier vervolgens zijn creditcardgegevens invult speelt de phishers recht in de kaart.

Omdat Apple de laatste tijd veel problemen heeft gehad met de MobileMe-dienst, is het bedrijf bang dat mensen de mail voor authentiek aanzien. Hoewel aan het webadres voor een groot aantal mensen duidelijk zal zijn dat het om een scam gaat, verwacht Apple dat een deel van de mensen zich hier niet van bewust is.

BetaNews

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: