abonneren

Samenvatting Mobile World Congres Barcelona

Inhoudsopgave

 1. > Inleiding
 2. > Conclusie
 3. > Doro, Sandisk en Adobe
 4. > RIM BlackBerry
 5. > Intel smartphone
 6. > Fujitsu & Panasonic
 7. > Nokia
 8. > Samsung
 9. > Quadcore smartphones van LG en Huawei
 10. > Asus
 11. > HTC One
 12. > Sony
 13. > Smartphones en Tablets
De jaarlijks gehouden Mobile World Conferentie is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen op het gebied van mobiele elektronica en netwerken. De in het Spaanse Barcelona gehouden conferentie met bijbehorende beurs trok volgens de organisatie dit jaar zo’n 80.000 bezoekers. PCM-redacteur Ger Elskamp heeft ruim drie dagen rondgekeken, de sfeer geproefd en doet verslag van zijn belangrijkste indrukken.

Over de ontwikkelingen op het gebied van draadloze netwerken valt heel veel te zeggen. Duidelijk is dat de trend van altijd online zijn waar je ook bent, het toenemende (sociale) berichtenverkeer en de consumptie van digitaal beeld en geluid leidt tot een snelle groei van het netwerkgebruik. De opkomst van de cloudtoepassingen met het - onafhankelijk van je locatie - altijd beschikbaar hebben van welke bestanden dan ook, hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

LTE

LTE

Om aan de toenemde vraag naar bandbreedte en transportsnelheid te kunnen blijven voldoen, is op sommige plaatsen in de wereld de overgang naar 4G-mobiele netwerken al van start gegaan met de introductie van LTE-netwerken. LTE staat voor Long Term Evolution, wat wil zeggen dat de netwerken op langere termijn geleidelijk in snelheid en capaciteit kunnen toenemen.

In Nederland hebben we hier nog weinig mee te maken. De benodigde frequentiebanden worden binnenkort geveild. Pas daarna kunnen de providers die de benodigde licenties vergaard hebben, beginnen met het bouwen en uitrollen van de netwerken. De netwerken worden gebouwd door de mobiele netwerkleveranciers: Ericsson, Nokia Siemens en Huawei. Voor 2013 zullen we als consumenten daar dus nog weinig van merken.

Dit betekent dat we vooralsnog niet kunnen profiteren van de LTE-functionaliteit die door sommige merken al in hun mobiele smartphones wordt ingebouwd. Bij ons komen de LTE-modellen dan ook niet op de markt en moeten we het doen met de modellen voorzien van de 3G hsdpa-technologie.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Panasonic, Rim

Nieuws headlines

Laatste reactie