abonneren

Mobieltjes te ingewikkeld - zegt uitvinder mobieltje

Begin jaren zeventig stond Martin Cooper aan het hoofd van het team bij Motorola dat mobieltjes ontwikkelde. Op 3 april 1973 was hij degene die, vanaf een straathoek in Manhattan, het eerste mobiele gesprek ooit voerde. Over de huidige generatie mobieltjes is hij niet zo te spreken...Volgens Cooper zijn mobieltjes tegenwoordig veel te complex en uitgerust met veel te veel mogelijkheden.
"Wanneer je een apparaat maakt dat veel dingen kan en dat voor iedereen bedoeld is, doet het geen van die dingen echt goed," zei hij tijdens een conferentie in Spanje. Hij denkt dat het beter zou zijn wanneer er in de toekomst juist weer apparaten komen die speciaal ontwikkeld zijn voor één doel, in plaats van zoveel mogelijk functies in één mobieltje te proppen.

Het toestel van Cooper woog destijds een kilo en de accu ging maar 20 minuten mee. Dat was genoeg: langer dan twintig minuten konden mensen het apparaat toch niet aan hun oor houden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord