abonneren

Mobieltje als gps-tool, 5 MP-camera of 8 GB-mp3-speler

Gisteravond heeft Sony Ericsson in Berlijn een aantal nieuwe mobieltjes gepresenteerd, waaronder een gps-webphone, een 5-megapixel-cameraphone, en twee Walkmanphones.De meest spectaculaire modellen zijn de twee nieuwe Walkmanphones, de W910i en de W960i.
De W960i doet een beetje aan de iPhone denken met z'n grote touchscreen van 2,6 inch, 3,2 megapixelcamera en 8 GB opslagruimte voor muziek.

De W910i maakt gebruik van Shakecontrol. Wanneer je de mobiel naar voren of naar achteren schudt, ga je heen en terug in de afspeellijst. Je hoeft dus niet langer op knopjes te drukken om dat voor elkaar te krijgen. Helemaal nieuw is dit niet, ook de Walkmanphone W580i was hiermee uitgerust.

Ook leuk is de feature SensMe, dat is afgekeken van persoonlijke internetradio zoals Musicovery, waarbij je de muziek kunt laten afstemmen op je gemoedstoestand. Je kunt bijvoorbeeld muziek uitkiezen op een schaal van verdrietig naar vrolijk en van snel tot traag. Deze functie is overigens beperkt tot meer dan 900 nummers.

Beide Walkmanphones maken gebruik van TrackID, de muziekherkenningssoftware. Als je een nummer hoort waarvan je niet weet wie het zingt, neem je het op en laat je de software artiest, album en track identificeren. Deze functie is nu uitgebreid met de instant achtergrondinformatie over de afgespeelde muziek, bijvoorbeeld over de artiest en songteksten. Dit alles is afkomstig van CD Database Gracenote.

De K850 cybershot phone werd aangekondigd als 'de échte cameraphone'. Qua megapixels zit dat wel goed: vijf maar liefst, maar het toestel beschikt niet over optische zoom. Naast diverse mogelijkheden tot beeldbewerking op de telefoon zelf is de K850 ook geschikt om live-filmpjes naar een weblog te sturen via het snelle HSDPA.

Ook aardig om te vermelden is de K530, een compacte telefoon om e-mail mee te ontvangen en te surfen. Het aparte aan deze webphone is dat-ie is uit te breiden met een gps-apparaatje (de HGE-100). Hiermee ben je traceerbaar voor de baas (dat is natuurlijk minder leuk), maar je kunt de gps-functionaliteit ook gebruiken voor sportieve uitspattingen in je vrije tijd. Hij meet namelijk snelheid, afstand, route en verbruikte calorieën.

De telefoons komen in het najaar uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord