abonneren

Mobiele telefoons met gps 14 procent duurder?

De Europese Commissie buigt zich op dit moment over een voorstel om de importbelasting op mobiele telefoons met een gps- of tv-ontvanger met 14 procent te verhogen. De vermoedelijke bijwerking is dat de opkomende dvb-h-markt in één klap de nek omgedraaid zal worden.De belasting op mobiele apparaten met een gps-tuner is op de agenda gezet dankzij druk van verschillende Europese gps-fabrikanten.
Zij zijn bang dat standalone navigatiesystemen op termijn vervangen zullen worden door gps-software op mobiele telefoons en proberen het op deze manier onaantrekkelijk te maken een mobiele telefoon met gps aan te schaffen.

De branchorganisatie EICTA (European Information & Communications Technology Industry Association) heeft zich fel tegen deze importbelasting gekeerd en ziet zich gesteund door een groot aantal bedrijven, waaronder Apple, Sony Ericsson, Cisco, Dell, Motorola en LG Electronics.

De stemming over het voorstel vindt na de kerstvakantie plaats.

DN.se

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord