abonneren

Mobiele telefoons het 'internet van de toekomst'

Volgens Google vice-president Vinton Cerf ligt een verdere groei van het internet in handen van gebruikers van mobiele telefoons. Op dit moment hebben 1.1 miljard mensen toegang tot internet, 5.5 miljard mensen hebben dit nog niet.Vinton Cerf denkt dat de overige 5.5 miljard mensen beter bereikt kunnen worden wanneer toegang tot het internet makkelijke en goedkoper wordt.
Hij ziet hier een grote rol weggelegd voor mobiele telefoons, die een steeds grotere rol beginnen te spelen als het om internetdiensten gaat.

Er zijn op dit moment 2.5 miljard mensen met een mobiele telefoon. Google springt hier op in door mobiele diensten aan te bieden, zoals Gmail en Google Local. Mobiele telecomproviders klagen dat de Google-programma's veel bandbreedte opslokken; volgens Google moeten mobiele providers zich niet bemoeien met de internetdiensten die aangeboden worden.

Ars Technica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord