abonneren

''Mobiele telefoon kan huidaandoening veroorzaken''

De Britse Associatie van Dermatologen (BAD) wil dat doktoren en huisartsen beter letten op mogelijke huidaandoeningen bij mensen die vaak hun mobiele telefoon gebruiken.Opzijn websiteschrijft BAD dat gebruikers van mobiele telefoons kunnen lijden aan "mobiele telefoon dermatitis". Dit is een allergische reactie ophet nikkelin de mobiele telefoon. Hierdoorkan de huid of wang van de gebruiker flink gaan jeuken.

De wetenschappers van BAD hebben de waarschuwingstekst op hun website gezet omdat veel artsen niet bekend zijn met de nieuwe aandoening. Veel gevallen van "mobiele telefoon dermatitis" worden niet onderkend en dus ook niet gemeld.

Volgens Dr. Lionel Bercovitch, verbonden aan de Brown University in Rhode Island, bevat ongeveer de helft van alle mobiele telefoons nikkel, vooral in de menuknoppen, in het decoratieve logo en in de metalen behuizing rondom het LCD-scherm. Bercovitch merkt op dat veel mensen in meer of mindere mate overgevoelig zijn voor nikkel. Het is dan ook niet vreemd dat mensen een allergische reactie krijgen wanneer ze hun mobiele telefoon vaak gebruiken.

Vrouwen hebben een hogere kans op "mobiele telefoon dermatitis" dan mannen omdat ze vaker juwelen dragen waarin nikkel is verwerkt. Vrouwen worden vaker en langer blootgesteld aan nikkel wat een overgevoeligheid voor het metaal kan veroorzaken.


Bron: www.bad.org.uk

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord