abonneren

Mobiele telefoon belangrijker dan portemonnee

Onderzoeksbureau IDC heeft onderzoek gedaan naar het percentage mensen dat continue verbonden wil zijn. Meer dan een derde van de respondenten vond zijn mobiele telefoon belangrijker dan zijn portemonnee, huissleutels, laptop of draagbare mediaspeler.In het onderzoek werd aan de deelnemers gevraagd welk ding ze mee zouden nemen wanneer ze voor 24 uur hun huis moesten verlaten en maar één ding mee mochten nemen. Meer dan 38 procent van de 2.367 respondenten koos voor zijn mobiele telefoon. Minder dan 30 procent nam alleen zijn portemonnee mee.

Het onderzoek was gesponsord door het bedrijf Nortel, de grootste fabrikant van randapparatuur voor telefonie in de VS. Nortel wilde weten hoeveel mensen gedefinieerd kan worden als ‘hyperverbonden'. Dit zijn mensen die minstens zeven apparaten gebruiken - zoals mobiele telefoons, PDA of laptop - en minstens negen verschillende applicaties - zoals e-mail, im-clients en sociale netwerkdiensten - om constant bereikbaar te zijn. Ongeveer 36 procent van de respondenten gebruikt minstens vier apparaten en zes applicaties om contact te houden met de wereld.

Uit het onderzoek bleek dat 16 procent van de respondenten ‘hyperverbonden' is. Nortel verwacht dat dit percentage de komend jaren flink zal stijgen. De verwachting is dat in de komende vijf jaar 40 procent van de mensen ‘hyperverbonden' is.

Het land met het hoogste percentage ‘hyperverbonden'-mensen is China. Canada en de Verenigde Arabische Emiraten eindigden als laatste van de 17 landen die in het onderzoek werden meegenomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord