abonneren

Mobiele advertenties op smartphones

Adverteren op mobiele telefoons zal werkelijk beginnen binnen twee tot drie jaar en zal worden gestimuleerd door sociale netwerkprogramma's als Facebook en Hyves.Deze voorspellingen zijn gedaan op het onlangs gehouden Cannes Lions festival voor reclamemakers. Als steeds meer mensen de nieuwe technologieën en apparaten omarmen zoals smartphones met Apple's iPhone als meest opvallende voorbeeld, zal mobiel adverteren jaarlijks met meer dan veertig procent groeien. Zo zijn de verwachtingen van de analisten.
Toepassingen als Facebook- en iPhone-applicaties vormen daarbij de drijvende krachten.

Adverteerders zullen creatiever moeten worden om hiervan te profiteren. Geen enkele gebruiker wil iedere twee minuten door een advertentie worden gestoord. Waarschijnlijk is mobiel adverteren vooral interessant voor lokaal adverteren. Met zeer gerichte informatie.

De zogenaamde groeimarkten als Latijns Amerika en Afrika waar men eerder een mobiel apparaat zal hebben dan een bedraade pc zijn een belangrijke doelgroep.
Belangrijk is dat er een universeel platform komt en voorwaarde is dat er voldoende mobiele bandbreedte beschikbaar is. De verwachting is dat dit de komende vijf jaar realiteit zal worden.

Bron: Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord