Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Mobiel internetten buitenland kan goedkoper

Buiten Nederland even je mail checken of op NU.nl het laatste nieuws bekijken? PCM concludeert dat de kosten voor mobiel internetten vanuit het buitenland behoorlijk hoog zijn en dat de prijzen per aanbieder aanzienlijk verschillen. Maar er zijn handige trucs waarmee je wel voordelig kunt internetten op je vakantieadres!

Wie op zoek gaat bij de providers naar informatie over mobiel internetten buiten Nederland, krijgt te maken met steeds wisselende aanbiedingen, kleine lettertjes en verwarrende tariefstructuren. Qua toegankelijkheid en duidelijkheid van prijsinformatie scoren praktisch alle websites van de telecombedrijven dus een dikke onvoldoende. PCM onderzocht voor de 15 populairste vakantielanden de tarieven voor dataverkeer, en bracht ze van de vijf grootste Nederlandse telecomaanbieders (Hi, KPN, Telfort, T-Mobile en Vodafone) overzichtelijk in kaart.

De belangrijkste conclusie luidt: goed vergelijken levert geld op. Er zijn heel wat opmerkelijke prijsverschillen tussen de vijf grote aanbieders. In Spanje betaalt een klant bij T-Mobile met een BlackBerry een bedrag van 8,93 euro per MB. Kiest hij bij Hi voor het Vakantietarief, dan betaalt hij een bedrag van 1,75 euro per MB!

Addertjes onder het gras
Natuurlijk zijn er addertjes onder het gras: met de aanvullende dienst ‘KPN Op Reis’ geactiveerd heeft elk telefoongesprek een starttarief van 75 cent. Vodafone hanteert eenzelfde constructie: met een geactiveerde ‘Vodafone PassPort’ geldt een lagere dataprijs in het buitenland, maar betaal je wel 79 cent starttarief voor een telefoongesprek!

Geld besparen kan met een mifi: deze mobiele router biedt (in combinatie met een lokale simkaart met datategoed) overal toegang tot internet. Verder staan in het PCM-artikel een aantal voorbeelden van goedkope aanbieders. Zo kost bij het Duitse Alditalk een simkaart 7,99 euro waarmee je één maand onbeperkt kunt internetten, ongeacht locatie, tijd en duur. PCM roept alle lezers op hun ervaringen hier te delen.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie