abonneren

Mobiel internet op laptop steeds meer in trek

De markt voor mobiel internet op laptops blijft groeien. Vooral steeds meer consumenten ontdekken mobiel breedband internet. Uit cijfers van onderzoeksbureau GfK blijkt de consumentenmarkt voor mobiel internet op de laptop in een jaar tijd is verdrievoudigd.Steeds meer consumenten ervaren dus het gemak van mobiel internet op de laptop. Opvallend is dat uit het onderzoek bleek dat mobiel internet op de laptop dagelijks een paar uur wordt gebruikt en meestal gewoon thuis.Het gebruiken van mobiel internet op de laptop geeft consumenten een gevoel van vrijheid.

T-Mobile heeft naar aanleiding van deze cijfers onderzoek laten doen onder haar eigen klanten. E-mail en websites bekijken blijken de meest favoriete activiteiten, gevolgd door chatten en sociale netwerken. Downloaden en muziek luisteren is het meest in trek bij gebruikers met een abonnement met de hoogste snelheden. Daarnaast blijkt dat hoe hoger de snelheid van het abonnement, hoe minder vaak er een vaste aansluiting thuis aanwezig is. Ongeveer een derde van de klanten met een abonnement voor mobiel internet heeft geen vaste aansluiting meer. 

Vooral jonge mensen tussen 18- 35 jaar maken gebruik van mobiel internet. En bovendien relatief veel vrouwen. Van de huidige gebruikers is ongeveer 30% vrouw.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie