abonneren

Mobiel internet in buitenland kan stukken goedkoper

Het Europese Parlement wil dat er flink gesneden wordt in de prijs van mobiel internet in het buitenland. De kosten zouden per 1 juli verlaagd moeten worden naar maximaal 50 cent per megabyte. Dit geldt uiteraard alleen voor EU-landen.Eurocommissaris Viviane Reding stelde eerder een maximale prijs van 1 euro per megabyte voor. Het Europese Parlement gaat dus nog eens fors onder dit voorstel zitten. Niet alleen de kosten van mobiel internet, maar ook die van grensoverschrijdend gsm-verkeer worden aangepakt.
De gespreksduur van internationale gesprekken mag niet meer naar boven worden afgerond en sms-berichten zouden maximaal 11 cent mogen kosten. Op dit moment betaal je voor een smsje in het buitenland gemiddeld 28 cent, met uitschieters tot wel 80 cent.

Vanaf juli 2010 moeten er ook andere prijzen voor het bellen zelf gelden. Het Europese Parlement wil een limiet van maximaal 40 eurocent per minuut; gebeld worden moet dan niet meer dan 16 eurocent per minuut kosten.

Over al deze voornemens wordt eind april gestemd. Daarna gaan de plannen door naar de bewindslieden uit de EU-landen; deze zijn het overigens veelal eens met de prijslimieten.

WebWereld

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie