abonneren

Mobiel internet haalt vast internet in

In Groot-BrittanniĆ« zullen er in 2011 meer mobiele internetaansluitingen zijn dan vaste. Daaraan zijn vooral de miljoenen mobieltjes met 3G debet.In 2011 zullen er in Groot-Brittannië zo'n 42 miljoen vaste internetsluitingen zijn. Maar: er zouden dan ook al ruim 36,3 miljoen 3G-mobieltjes in omloop zijn, plus zo'n 6 miljoen dongles waarmee onderweg met een laptop ge-internet kan worden.Hoewel de cijfers alleen voor Groot-Brittannië gelden, is er geen reden om aan te nemen dat deze trend zich ook niet in andere landen zal voordoen.

Toch valt er ook wel wat op deze cijfers af te dingen. Op dit moment zegt maar 27% van de Britse bezitters van een 3G-mobieltje ook daadwerkelijk via de telefoon te internetten. Dat betekent dat het aantal mobiele aansluitingen in 2011 wellicht hoger is, maar het aantal mensen dat daadwerkelijk mobiel internet gebruikt, lager zal zijn dan het aantal internetters via een vaste verbinding. Pas tegen 2014 zou de balans dan écht doorslaan ten gunste van mobiel internet. De prijsstelling van de mobiele providers zal daar ongetwijfeld ook flink van invloed zijn.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord