abonneren

Mobiel chatten wordt populairder dan SMS-en

Uit een onderzoek door onderzoeksbureau Gartner blijkt dat het aantal verstuurde SMS-berichten blijft toenemen. Maar door de komst van IM-clients voor mobiele telefoons wordt mobiel chatten steeds populairder.Dit jaar zullen er wereldwijd ongeveer 2,3 triljoen tekstberichten worden verstuurd. Dit is een toename van 19,6 procent vergeleken met vorig jaar. Maar door de toenemende concurrentie neemt de omzet af. Veel telecomaanbieders bieden tegenwoordig belbundels aan waarin gratis SMS zit. Telecomaanbieders zijn op zoek naar andere inkomstenbronnen.

Vergeleken met de rest van de wereld worden er in de VS en Canada maar weinig tekstberichten verstuurd. Amerikanen en Canadezen verstuurden vorig jaar gezamenlijk ongeveer 189 miljard tekstberichten. Gartner verwacht dat dit jaar dit aantal zal toenemen tot 301 miljard berichtjes. Dit komt neer op ongeveer twee SMS-berichten per persoon per dag. Wereldwijd ligt dit aantal op 2,1 SMS-berichten per persoon per dag. Aziaten versturen de meeste tekstberichten. In de Filippijnen worden er gemiddeld 15 tekstberichten per persoon per dag verstuurd. Singapore staat met 12 berichten op de tweede plaats.

Gartner verwacht dat SMS-en niet meer explosief zal groeien. Door de komst van IM-clients en sociale netwerkdiensten voor mobiele telefoons is het niet meer nodig dat mensen via SMS met elkaar communiceren. Gartner verwacht dat mobiel chatten populairder wordt dan SMS-en. Het onderzoeksbureau raadt telecomaanbieders aan om samenwerkingsverbanden aan te gaan met de grote sociale netwerkdiensten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie