abonneren

Mobiel breedband nog niet breed geaccepteerd

Hoewel het gebruik van mobiel breedband snel groeit, lijkt het toch maar aan te slaan bij een beperkte groep gebruikers.Uit cijfers van Telecompaper blijkt dat 6 procent van de deelnemers aan het Telecompaper Consumer Panel in de eerste drie maanden van dit jaar een abonnement had voor mobiel breedband. Jongeren en mannen tonen meer belangstelling, net als bezitters van een smartphone.

De meerderheid van de respondenten ziet mobiel breedband als aanvullend op een vaste breedbandaansluiting en niet als vervanging. De animo voor mobiel breedband lijdt ook onder hoge prijzen, slechte dekking en lage downloadsnelheden.

Ondanks de geringe belangstelling is KPN actief. Van alle aanbieders van vast breedband hebben KPN en Telfort het hoogste percentage van klanten voor mobiel breedband. Tele2 scoort het laagst, maar daar kan verandering in komen zodra Tele2 een eigen mobiel netwerk bouwt met zijn 2,6 GHz-spectrum.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord