abonneren

Mobiel bellen zorgt voor meer files

Een onderzoeker van de Amerikaanse University of Utah stelt dat bellen in de auto - of dat nu wel of niet handsfree gebeurt - zorgt voor meer en langere files.Wie aan het bellen is, rijdt namelijk gemiddeld 3 kilometer per uur langzamer dan andere weggebruikers, én past zich minder makkelijk aan de snelheid van de rest van het verkeer aan.

David Strayer liet voor zijn onderzoek veertig studenten plaatsnemen in een rijsimulator. De bellende studenten bleven langer achter langzame voorgangers hangen en wisselden 20% minder van rijstrook dan studenten die niet aan het bellen waren. De bellers deden gemiddeld 3% langer over de af te leggen afstand. "Aangezien je rustig kunt stellen dat minimaal één op de tien automobilisten zit te bellen achter het stuur, is dit een niet te verwaarlozen invloed op de verkeersdrukte," aldus Strayer.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord