abonneren

Mobiel bellen in buitenland goedkoper

Met ingang van 1 juli is het gebruik van een mobiele telefoon in het buitenland goedkoper. Bellen en sms-en van uit een EU-land kost nu een stuk minder.Dankzij de nieuwe afspraken die dankzij de Europese regels zijn gemaakt zijn de belkosten zo'n 60% lager. Zo vervagen de interne grenzen in Europa ook voor het mobiel bellen.Mobiele providers mogen hun klanten maximaal 11 eurocent per sms-je rekenen vergeleken met nu 28 cent (exclusief btw).

Per 1 Juli, zijn roaming telefoongesprekken afgetopt op 43 cent per minuut in vergelijking tot 46 cent tot nu toe. Het ontvangen van gesprekken daalt van 22 cent naar 19 cent. In 2010 en 2011 zullen de prijzen verder dalen.

De tarieven voor het datagebruik kosten nu maximaal 1 euro per megabyte. Ook moeten gesprekken nu per seconde worden afgerekend na de eerste 30 seconde.

Met deze regels wil de Europese commissie de schok verzachten die reizigers krijgen als ze na  thuiskomst de rekening gepresenteerd krijgen voor het checken van e-mail of het surfen op internet.

Volgens de verenigde GSM-operatoren  waren deze maatregelen niet nodig omdat de prijzen toch aan het dalen zijn.
Bron: Reuters.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie