abonneren

MIT-studenten krijgen $100 aan bitcoins cadeau

Dat is mooi meegenomen: bachelorstudenten die in september beginnen aan het Massachusetts Institute of Technology krijgen $100 aan bitcoins cadeau. Dat is niet een poging om studenten iets anders te laten eten dan noedels of daadwerkelijk boeken aan te laten schaffen, maar is bedoeld als stimulans van het bitcoin-ecosysteem.

Het project is opgezet door de 19-jarige Jeremy Rubin, een bachelorstudent die bezig is aan zijn tweede jaar op de universiteit, en Daniel Elitzer, een MBA student aan het MIT. Samen hebben ze meer dan $500.000 opgehaald, wat ze met name te danken hebben aan Alexander Morcos, een MIT alumni die als aandelenhandelaar in New York werkt.

Uitdaging

We hebben besloten om het project nu al aan te kondigen, zodat studenten kunnen beslissen wat ze met het geld gaan doen, vertelt Elitzer. We willen de slimste technische studenten van deze generatie uitdagen. Wanneer je in september voet op deze campus zet, heb je samen met al je klasgenoten bitcoins om mee te spelen. Maar wat ga je daarmee doen?

Digitale munt

Studenten toegang geven tot cryptovaluta is als het geven van internettoegang aan het begin van het internettijdperk, stelt Rubin. Het doel van de twee heren: meer mensen toegang geven tot de digitale munt, want dan is de kans dat deze blijft bestaan het grootst. Ook al besluiten de studenten om met hun nieuw verworven bitcoins biertjes te bestellen, wellicht ontdekken ze dat het gebruik van de munt heel makkelijk is. In ieder geval zal het de discussie over de bitcoin aanwakkeren.  

Bron: The Guardian

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord