abonneren

Misschien toch nog wijziging in webradio-royalties?

Enkele dagen geleden leek het erop dat de webradio gedoemd was tot uitsterven dankzij de verhoogde royalties die online radiostations moesten betalen. Op het laatste moment heeft SoundExchange besloten het nieuwe royaltiesplan uit te stellen en opnieuw met radiosites in discussie te gaan.De topman van SoundExchange, Jon Simson, heeft aangegeven dat het met online radiostations in overleg is over een alternatief plan waarmee het voorbestaan van de radiostations niet in bedreiging komt, terwijl er toch voldoende compensatie voor artiesten en platenmaatschappijen betaald wordt.

Het rommelde de laatste weken bij online radiostations, waarvan Pandora in Nederland de bekendste is. De meesten namen deel aan protestacties tegen SoundExchange; bij één van deze protestacties (Silent Tuesday) zonden webradiostations zelfs een hele dag lang geen muziek uit. Waar de Amerikaanse overheid geen interesse in het onderwerp leek te hebben, bleek SoundExchange nu wél gevoelig voor de protesten. Het royaltiesvoorstel zoals het er nu ligt is voorlopig van de tafel.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord