Mio navigatie met Live TMC fileinfo zonder kosten

Mio Technology komt vandaag met twee nieuwe navigatiesystemen die real-time file- en verkeersinformatie bieden zonder extra abonnementskosten.De nieuwe navigatiesystemen van Mio zijn voorzien van Live TMC, een technologie die veel meer biedt dan standaard TMC. Live TMC is beschikbaar in Nederland en België. Mio werkt voor deze dienst samen met het Belgische Touring Mobilis en de Verkeersinformatiedienst in Nederland. De dienst bevat gedetailleerde informatie die anoniem verzameld wordt van 40.000 gsm's.
Zo heeft Live TMC landelijke dekking en geeft nauwkeurige verkeersinformatie weer van 85 % van de belangrijkste wegen. Ook is Live TMC sneller dan standaard TMC met een verversingsinterval van ongeveer 10 minuten. Deze dienst moet concurreren met TomTom's HD-traffic dat 8 tot 10 euro per maand kost.

Mio's Live TMC is gratis beschikbaar op de nieuwe navigatietoestellen de Mio Spirit 300 Live TMC of Mio Spirit 500 Live TMC voor respectievelijk €160 en €200. Beide toestellen hebben kaarten voor heel Europa.

Bron: Mio

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: