abonneren

Minstens 70 tablets te zien op CES 2011

Het ziet er naar uit dat tablets de nieuwe verschijningsvorm van computer gaan worden en in 2011 een serieus deel van de computermarkt zullen veroveren, ten koste van desktopcomputers en netbooks. Op de volgende week van start gaande elektronicabeurs CES in Las Vegas zullen naar verwachting minstens 70 tablets getoond worden.
Dit zegt analist Craig Ellis in een artikel op Tech Trader Daily. Hij verwacht op de CES 18 slate tablets gebaseerd op een Intel Atom-processor, 14 met een Nvidia Tegra processor, 10 tablets gebaseerd op een Freescale Semiconductor platform en 6 stuks met een system on a chip (SoCs) van Texas Instruments. Daarnaast zullen er ook nog tablest te zien zijn met chips van Marvell, Qualcomm en anderen.

Verwacht wordt dat Intel goed vertegenwoordigd zal zijn. Er zijn nu al 18 ontwerpen van Intel bekend met Moorestown- en Oak Trail-processorplatformen, compacte varianten van de Atom-chip. Om met de op ARM-ontwerpen gebaseerde processoren te concurreren, zal Intel toch eerst met de volgende generatie Atom-chips moeten komen. Deze op 32 nm-technologie gebakken chips, bekend onder de codenaam Medfield, worden pas in de loop van 2011 verwacht. Deze energiezuinige processoren van Intel hebben de potentie een serieuze rol te spelen in de tabletmarkt.

Naar verwachting worden er 54 miljoen slate-pc's verkocht volgend jaar. Hiervan zullen er 36 miljoen Apple iPads zijn en 8 miljoen Samsung Galaxy Tab's. Zo wordt er op de CES ook al een tweede versie van de Galaxy Tab van Samsung verwacht. Mogelijk met een dual-core Tegra processor een wellicht een groter scherm.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie