abonneren

Minste opslagcapaciteit bij Samsung Galaxy S4

Van de opslagcapaciteit die een smartphone heeft, blijft uiteindelijk vaak een stuk minder over dan wordt beloofd. Een groot deel van dat geheugen wordt namelijk door het besturingssysteem in beslag genomen. Bij de Samsung Galaxy S4 hou je het minst over van je opslagcapaciteit.

Als je een smartphone hebt met 16GB geheugen, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je die capaciteit ook daadwerkelijk tot je beschikking hebt. Maar welke telefoon biedt nu de meeste opslag voor apps, games, muziek, foto's en andere bestanden?

Het Britse consumentenmagazine Which? onderzocht acht populaire smartphones op de vrije opslagruimte die gebruikers tot hun beschikking hebben nadat ze hem uit de verpakking halen. Uit het onderzoek blijkt dat je bij de Apple iPhone 5C de meeste GB's voor je geld krijgt. Bij die telefoon is er namelijk zo'n 12,6GB over van de 16GB.

Blackberry Z30-gebruikers hebben het iets minder royaal: daar is nog maar 11,2GB over van de totale opslagruimte van 16GB. Eigenaren van een Samsung Galaxy S4-telefoon hebben het meeste pech, want daar is slechts 54 procent van de totale opslagcapaciteit beschikbaar voor eigen bestanden, en dat komt neer op een magere 8,5 GB.

Grote vraag is natuurlijk waar al het geheugen aan opgaat. Iedere smartphone gebruikt een deel van de ingebouwde opslagcapaciteit voor het besturingssysteem, net zoals dat het geval is bij pc's en laptops. Bovendien leveren smartphonefabrikanten meestal geen kale versie van een besturingssysteem zoals Android of iOS, maar zijn die al voorzien van tal van apps. Daarnaast gooien bedrijven als Samsung en HTC ook nog eens een eigen schil over het Android-besturingssysteem heen, dat vervolgens ook weer voor enkele honderden MB's aan opslagruimte kost.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie