abonneren

Mininova overweegt hoger beroep tegen uitspraak

De Rechtbank Utrecht heeft gisteren geoordeeld dat BitTorrent platform Mininova onrechtmatig handelt. Mininova overweegt in beroep te gaan tegen de uitspraak.Niet op alle punten krijgt Brein, dat de zaak aangespannen had,gelijk. De rechtbank oordeelt expliciet dat Mininova geen inbreuk pleegt op auteurs- en naburige rechten. Ook vindt de rechtbank dat het een te lichte toets is om van Mininova te eisen dat bestanden waarvan het 'redelijkerwijs aannemelijk' is dat deze verwijzen naar inbreukmakend materiaal, te verwijderen.

Opvallend is, aldus Erik Dubbelboer van Mininova, dat er in het vonnis geen aandacht wordt besteed aan het filter dat Mininova voor Brein heeft ontworpen en de samenwerking tussen Mininova en andere rechthebbenden-organisaties. Dit verbaast Mininova omdat zij steeds het belang van samenwerking heeft benadrukt.

"Wij zijn uiteraard niet tevreden over deze uitspraak."  meldt Dubbelboer. Voor Mininova betekent de uitspraak dat wij een verandering moeten doorvoeren in onze bedrijfsvoering. Wat deze verandering concreet inhoudt en impliceert kunnen wij op dit moment nog niet vaststellen, daartoe moeten wij het vonnis nader bestuderen. Wel overwegen wij in hoger beroep te gaan."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: