abonneren

Mininova alleen nog legaal aanbod

BitTorrent platform Mininova beperkt haar activiteiten vanaf vandaag tot het aanbieden van haar Content Distribution service - waarbij artiesten uitdrukkelijk zelf kiezen voor verspreiding van hun werk.Mininova geeft hiermee gehoor aan het vonnis van de Rechtbank Utrecht, maar beraadt zich wel op een hoger beroep.

Erik Dubbelboer, medeoprichter Mininova: "Door de uitspraak zien wij ons genoodzaakt het platform - behalve Content Distribution - offline te halen. De rechter heeft ons op straffe van een dwangsom bevolen te voorkomen dat er torrent-links op worden geplaatst die naar bestanden verwijzen met bepaalde titels of met titels die daarmee overeenstemmen. Het is voor ons helaas technisch en organisatorisch onmogelijk om dergelijke maatregelen te nemen. Vandaar dat vanaf vandaag alleen nog onze Content Distribution service toegankelijk zal zijn. Wij overwegen momenteel nog in hoger beroep te gaan."

In 2007 lanceerde Mininova haar Content Distribution service. Met deze dienst kunnen producers en artiesten hun werk eenvoudig en kosteloos bij een groot publiek onder de aandacht brengen door het gratis te verspreiden via www.mininova.org. Sinds de start hebben zich gemiddeld drie nieuwe aanbieders per dag geregistreerd. De succesvolle Nederlandse band 'Silence is Sexy' koos voor dit systeem en verspreidde zijn complete nieuwe album gratis. De formatie won hiermee de Interactive Award 2009. Ook de VPRO besloot begin dit jaar om gebruik te maken van Content Distribution service en verspreidde daarmee recent de film 'Eeuw van de Stad'.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: