abonneren

IFA 2016: Mini-pc Revo Base van Acer is opvolger Revo One

Acer brengt later dit jaar de mini-pc Revo Base uit, zo maakt het bedrijf tijdens de IFA-beurs bekend. Vorig jaar waren we al erg te spreken over de voorganger, de Revo One.

Vergelijken we de nieuwe Revo Base met de Revo One (review), dan valt op dat de compacte computer op vrijwel alle belangrijke vlakken een boost heeft gekregen. De One was bijvoorbeeld uitgerust met een i5-processor, de Base is met i7-processor verkrijgbaar. 

Er is een verdubbeling van het werkgeheugen op te merken: 8 GB DDR3L-RAM, ten opzichte van 4 GB in de One. Ook de ssd is dubbel zo groot, met dit keer ruimte voor 256 GB. Een 2 TB hdd is een optie, en extra schijven of meer RAM zijn eventueel zelf in te bouwen.

Aansluitingen

Er zitten wederom twee aansluitingen voor beeldschermen op, een hdmi-port en een DisplayPort. Daarnaast zijn er nog vier USB 3.1-poorten aanwezig, in combinatie met een kaartlezer. Er past een ethernet-kabel in en er is ook ondersteuning voor wifi.

De Revo One draaide standaard op Windows 8.1, de Revo Base uiteraard op Windows 10. Het hele apparaat is ook een stuk kleiner en met name platter, 14 x 14 cm en 5,3 cm hoog. Prijzen starten vanaf 499 euro, wanneer de mini-pc later dit jaar lanceert.

Lees hier onze hands-on.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: revo base, Acer, ifa2016, revo one, Mini Pc