abonneren

Mini-computer met grote mogelijkheden (en dito prijs)

Op de persconferentie van Sony konden we dan ook eindelijk de al in januari aangekondigde Vaio P zien - en er ook even aanzitten. Het mini-notebook (dat van Sony absoluut geen netbook mag heten) is binnenkort te koop voor de verre van misselijke prijs van 1000 euro.Daarvoor krijgt de consument een qua design schitterend bookje. Dat schitterende kunt u letterlijk nemen; er is gekozen voor een afwerking in glimmend pianolak. Naast zwart en wit zijn er ook een rode en een groene uitvoering. De Vaio P weegt 648 gram en ondersteunt 3G.
Of voor de Vaio P voor mobiel internet ook een samenwerkingsverband zal worden aangegaan met Vodafone (zoals bij de Vaio's Z en TT) is niet bekend. Gesprekken zijn, aldus een woordvoerder, nog gaande. Of dit gaat om gesprekken met Vodafone of ook met andere telecomproviders kon hij niet zeggen. De Vaio P is in ieder geval wel simlock-vrij.

Wat heeft de Vaio P verder onder de motorkap? Een Z520 processor, ingebouwde camera en microfoon, 2 GB werkgeheugen (!) en een 128 GB SSD. Het scherm heeft een resolutie van 1600x768. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om een complete webpagina te zien zonder dat er gescrolld hoeft te worden. Da's maar goed ook, want in plaats van een touchpad zit er een soort pookje midden in het toetsenbord. Het vereist absoluut enige oefening voordat dit zich net zo soepel laat gebruiken als een touchpad of een traditionele muis. Als besturingssysteem is gekozen voor Vista Home Premium.

De accuduur van de Vaio P valt een beetje tegen: die is hooguit 3 uur. Het is wel mogelijk om een extra accu aan te sluiten (waarna er zeker zo'n 5 uur mee gewerkt kan worden) maar daarmee wordt dit vlieggewicht onder de laptops wel weer een stukje zwaarder. Ergens deze zomer moet hij in de winkels liggen, maar eerder al is-ie te bestellen op www.sonystyle.nl.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: