abonneren

Miljoenenboete voor filesharer blijft overeind

De United States Department of Justice (DoJ) staat vol achter de miljoenenboete die Jammie Thomas, een veroordeelde filesharer, boven het hoofd hangt. Thomas is veroordeeld voor het delen van 24 muzieknummers op Kazaa en moet hiervoor $1,92 miljoen dollar ophoesten.Thomas heeft meerdererechtszaken gevoerdtegendeRIAA, maar moestkeer op keer het onderspit delven.Aanvankelijk kreeg de RIAA nog $220.000 toegewezen, inmiddels heeft de rechtbank de boete verhoogd naar bijna twee miljoen dollar.
De advocaten van Thomas eisen nu een derde juryrechtszaak, omdat de boete 'onconstitutioneel hoog' zou zijn. Vrijwe alle rechtszaken die de RIAA heeft aangespannen zijn geschikt, het lijkt er nu op dat de RIAA een voorbeeld wil maken van de personen die het wagen om de rechtszaak daadwerkelijk door te zetten.

CDFreaks

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord