abonneren

Miljoenen downloads voor nieuwe OpenOffice.org

Binnen vijf dagen na de officiƫle aankondiging van OpenOffice.org 3.0 waren er al meer dan 2 miljoen exemplaren gedownload. Een kleine 80 procent daarvan was voor Windows; de versies voor Linux en Macintosh waren beiden goed voor circa 10%.De nieuwste versie van de open source office suite werd maandag 13 oktober, op de 8e verjaardag van het project, vrijgegeven. Er was direct zoveel belangstelling, dat de OpenOffice.org website uitviel.
Bij de overbelasting van de website viel een caching mechanisme van de OpenOffice.org website uitgevallen. De hoofd-pagina's waren daardoor lang niet bereikbaar.

Van de Nederlandstalige versies, die dinsdag 14 oktober werden vrijgegeven, zijn in hetzelfde tijdsbestek inmiddels circa 30 duizend downloads geregistreerd.

Deze gegevens komen van het bouncer-mechanisme, waar normaal de meeste downloads via lopen. Omdat de OpenOffice.org website slecht bereikbaar was, is het bouncer-mechanisme ook langere tijd moeilijk bereikbaar geweest. Gebruikers gingen daardoor direct van de mirror-servers. Deze downloads zijn niet gemeten.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie